A A+ A++

Weź duży garnek. Wstaw wodę na makaron i szparagi. Szparagi trzeba umyć, moje były zielone więc nie obieram, tylko odłamuje zdrewniałe dolne pędy i kroję w poprzek na kilkucentymetrowe kawałki, zostawiając dłuższe przy główkach. Gdy woda wrze, wrzucamy makaron, mój ma się gotować 8 minut, więc po jakiś 2 minutach wrzucam wszystkie kawałki szparagów (do tej wody z makaronu) oprócz główek, po 6 minutach główki. Ugotowany makaron i szparagi przelej zimną wodą i odcedź.

Cebulę pokrój w piórka i zalej sokiem z cytryny, by ją trochę zmacerować, żeby zmiękła, puściła sok i zrobiła się słodziutka. Kurczaka pokrój w drobną kostkę, tak samo mozzarellę, a pomidorki wzdłuż lub w poprzek, jak lubisz. Połącz, dodaj ugotowany makaron i szparagi, oliwę, miód, sezam i czosnek a na samym końcu umytą i osuszoną rukolę, delikatnie połącz składniki.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułOświęcim. Otwarcie przedszkoli i żłobka planowane od 11 maja
Następny artykułSamochód uderzył w przepust, kierowca w szpitalu