A A+ A++

Na osteoporozę zwaną “cichym złodziejem kości” choruje w Polsce dwa miliony osób, z czego większość to kobiety. 90 procent się nie leczy. Jak wzmocnić kości i ochronić je przed osteoporozą? Przepis pochodzi z książki Hanny Stolińskiej “Dieta w leczeniu osteoporozy”.

Składniki dla: 1

Składniki

  • jajko – 50 g (1 sztuka)
  • brokuły – 100 g (¼ sztuki)
  • cebula – 30 g (½ sztuki)
  • papryka czerwona – 100 g (½ sztuki)
  • szczypiorek – 8 g (1 łyżka)

Składniki na sos

  • musztarda – 5 g (1 łyżeczka)
  • mleko – 10 g (1 łyżka)
  • odrobina octu winnego

Przygotowanie:

Jajko i brokuły ugotować, wszystkie składniki rozdrobnić, połączyć, wymieszać i doprawić według uznania. Polać sosem przygotowanym z musztardy, mleka i octu winnego.

Przepis pochodzi z książki Hanny Stolińskiej “Dieta w leczeniu osteoporozy”, Dom Wydawniczy Rebis.

Zobacz także:

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułJechał samochodem po chodniku
Następny artykuł“Na taki spontaniczny spacer najdzie mnie 11 listopada…”