A A+ A++

Wśród wartości odżywczych rzeżuchy znajdziemy także wapń, żelazo, magnez, potas, miedź, jod i mangan oraz wiele cennych witamin, jak choćby witaminy z grupy B, A, C i witaminę K. Rzeżucha jest cenna dla kobiet w ciąży, z uwagi na fakt, że zawiera sporo kwasu foliowego. Dzięki zawartości żelaza zaleca się jedzenie rzeżuchy w leczeniu anemii. Roślina ta pomoże również obniżyć poziom cukru we krwi, dlatego rzeżucha powinna stać się ulubienicą osób cierpiących na cukrzycę. Warto także jeść kiełki rzeżuchy.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułDla kogo jest ubezpieczenie na życie i zdrowie?
Następny artykułDodatkowe patrole policyjne na terenie miasta i gminy