Kolejki ustawiały się, by spróbować lody koronowskie z województwa kujawsko-pomorskiego, wpisanych na Listę Produktów Tradycyjnych. “Są produkowane z surowców naturalnych” – mówi Ireneusz Zmudziejewski.
Mleko, jaja, cukier, owoce i kakao. Żadnej chemii czy konserwatorów nie stosujemy do wytwarzania naszych lodów. Najbardziej tradycyjnym smakiem jest wanilia, potem truskawka, porzeczka i czekolada. By się dostać na Listę Produktów Tradycyjnych, musimy prowadzić działalność minimum 25 lat i produkować z surowców naturalnych
– mówi Zmudziejewski.
Na stoisku z serami kozimi można spróbować serwatki z Podkarpacia.
Oferujemy ją prawie jak lemoniadę
– mówił Wawrzyniec Maziejuk.
Festiwal Dobrego Smaku potrwa do wtorku. Z powodu remontu Starego Rynku impreza odbywa się na sąsiednim Placu Kolegiackim.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS