A A+ A++

Kolejki ustawiały się, by spróbować lody koronowskie z województwa kujawsko-pomorskiego, wpisanych na Listę Produktów Tradycyjnych. “Są produkowane z surowców naturalnych” – mówi Ireneusz Zmudziejewski.

Mleko, jaja, cukier, owoce i kakao. Żadnej chemii czy konserwatorów nie stosujemy do wytwarzania naszych lodów. Najbardziej tradycyjnym smakiem jest wanilia, potem truskawka, porzeczka i czekolada. By się dostać na Listę Produktów Tradycyjnych, musimy prowadzić działalność minimum 25 lat i produkować z surowców naturalnych

– mówi Zmudziejewski.

Na stoisku z serami kozimi można spróbować serwatki z Podkarpacia. 

Oferujemy ją prawie jak lemoniadę

– mówił Wawrzyniec Maziejuk.

Festiwal Dobrego Smaku potrwa do wtorku. Z powodu remontu Starego Rynku impreza odbywa się na sąsiednim Placu  Kolegiackim.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułБывший наставник “Шахтера” призвал клубы не продавать футболистов в Россию
Następny artykułWojna na Stamford Bridge. Za taką Premier League wszyscy tęskniliśmy