A A+ A++

Składniki:

– 1 kg dyni

– 1 cebula

– 1 łyżka oleju rzepakowego

– 3 opakowania serka topionego kremowego lub garść startego sera Gouda MSM Mońki

– 250 ml wody

– sól, płatki chili, sos sojowy do smaku

– garść pestek dyni

 

Przygotowanie:

Dynię obrać, wyciągnąć gniazdo nasienne i razem z cebulą pokroić w cząstki. Natłuścić olejem i upiec w piekarniku w 250°C na złoty kolor. Przełożyć do garnka, dodać serek topiony, wodę i gotować przez 5 minut. Następnie zmiksować, doprawić do smaku solą, sosem sojowym i płatkami chili. Udekorować uprzednio uprażonymi pestkami dyni.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp
Poprzedni artykułSłowo na niedzielę: Ostatnia koszula nie ma kieszeni!
Następny artykułNakło nad Notecią: Trwa głosowanie. Wybieramy Sejm i Senat RP