Dwie czerwone cebule kroimy w piórka i podsmażamy oliwie, na średnim ogniu. Gdy zrobią się szkliste zsuwamy je na brzeg patelni, a na środek wykładamy 5-6 plasterków dobrej jakości boczku. Podsmażamy, a kiedy zrobi się chrupiący dokładamy trzy ząbki czosnku pokrojone w cienkie plasterki oraz garść orzeszków piniowych (możemy je zastąpić np. pestkami słonecznika). Chwilę podsmażamy. Zdejmujemy z ognia, dolewamy 3-4 łyżki octu balsamicznego i całą zawartość patelni przekładamy do miski z sałatą (najlepiej wykorzystać paczkowany miks sałat). Wszystko mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i suszonym tymiankiem, posypujemy wiórkami parmezanu. Sałatkę od razu podajemy na stół.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS