A A+ A++

Ogórek przekroić w połowie. Z jednej części pokroić 12 talarków, które będą podstawą dla roladek. Z drugiej części ogórka przekrojonej wzdłuż, za pomocą łyżki usunąć gniazda nasienne, a następnie pokroić w paseczki. W misce wymieszać serek wraz z 1 łyżką drobno posiekanego szczypiorku oraz sokiem z cytryny. na kawałek folii spożywczej wsypać wymieszany sezam i rozłożyć go dłońmi równomiernie Następnie wyłożyć plastry łososia tak, aby lekko na siebie nachodziły. (Dobrze jest lekko docisnąć łososia ręką, bo wtedy idealnie łączy się w całość). Na rybie rozłożyć równomiernie serek, a następnie wyłożyć na niego plastry awokado, ogórek pokrojony w paseczki oraz posypać całość szczypiorkiem. Za pomocą folii spożywczej mocno zwinąć całość w roladkę. włożyć do lodówki na 30 minut. Przed podaniem pokroić roladkę na 12 kawałków i każdy wyłożyć na talarek ogórka, dekorując kiełkami

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułAirAsia menu. Azjatycka linia lotnicza otwiera w Kuala Lumpur restaurację z daniami samolotowymi
Następny artykułUstrzyki Dolne: stanowczy sprzeciw wobec skrócenia godzin religii w szkołach