A A+ A++

To potrawa, która świetnie sprawdzi się zarówno na obiad, jak i na przekąskę, gdy wpadną goście.

Takie roladki sprawdzą się zarówno na obiad, jak i na przekąskę

Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

Składniki:
5 plastrów cienko pokrojonego i ubitego schabu
1 papryka czerwona
1 cebula
kilka plasterków szynki
sól, pieprz

Plasterki papryki, cebuli i szynki kładziemy na rozbitych kawałkach schabu i zawijamy. Wbijamy wykałaczkę, żeby mięso się nie rozwinęło.

Podsmażamy na oleju. Układamy w naczyniu żaroodpornym, dodajemy przyprawy i podlewamy winem.

Pieczemy ok. 40 minut w 200 stopniach. Można jeść na gorąco, można również pokroić w grubsze plastry i na zimno podać na stół jako przekąskę.

Smacznego!

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNie ustąpił pierwszeństwa przejazdu motocykliście. Otrzymał wysoki mandat oraz punkty karne
Następny artykułKonkurs kulinarny na granicy województw