Ze szpinaku oderwij łodyżki. Na patelni rozgrzej masło, dodaj szpinak, dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową, dorzuć przeciśnięty przez praskę czosnek i duś ok. 3 min. Filety z kurczaka umyj, osusz, przekrój na pół, ale nie do końca (tak, żeby płat mięsa można było rozłożyć na dwie strony jak książkę), lekko rozbij tłuczkiem. Dopraw solą i pieprzem, na każdym płacie mięsa ułóż 2 plastry żółtego sera, porcję (ok. 1–2 łyżek) szpinaku, zwiń roladki i zepnij wykałaczkami. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż roladki z każdej strony na rumiany kolor. Następnie przykryj patelnię pokrywką i smaż mięso ok. 3–4 min. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przełóż go do miski, dodaj masło, drobno posiekany koperek, dopraw solą, pieprzem i wymieszaj. Pomidory umyj, pokrój w plasterki, dodaj cebulę (też pokrojoną w plasterki), drobno posiekany szczypiorek, dopraw solą, pieprzem, polej oliwą i octem winnym, wymieszaj.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS