A A+ A++

Plastry schabu dokładnie rozbić, najlepiej przez folię spożywczą, aby nie porwać mięsa. Dokładnie z obu stron posypać solą i pieprzem. Pomidory pokroić na drobniejsze kawałki. Oliwki pokroić w plasterki. Na każdym plastrze schabu ułożyć porcje farszu, a następnie zwinąć plastry w roladki.
Jeżeli boimy się, że roladki rozwiną się podczas smażenia, zepnijmy je wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej z pomidorów. Roladki obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron, aby się zrumieniły. Następnie na patelnię wlać 1/2 szklanki bulionu i przykryć pokrywką. Roladki dusić, aż mięso będzie miękkie, ale nie za długo, aby nie wysuszyć mięsa. Przed podaniem wyjąc wykałaczki. Podawać z ulubioną surówka i ziemniakami lub kaszą bulgur.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułFormuła 1 na ostrym zakręcie
Następny artykułPSG otrzymało oficjalne ostrzeżenie od UEFA! To wina zawodników