A A+ A++

„Od zgiełku, od tłumu najlepiej uciec na prowincję.
Tam spotka Was samo dobro.
Wypoczynek, spokój i świetna kuchnia z lokalnych produktów”

REKLAMA


Tak reklamuje się restauracja Prowincja, musimy przyznać, że to prawda. Każda wizyta w Prowincji i Dworze Zbożenna jest wyjątkowa. Teraz, gdy można już w pełni cieszyć się słońcem i wiosną warto wybrać się tam choćby na chwilę i zrobić sobie popołudniowe, małe wakacje. Możecie wybrać stolik w parku, podcieniach dworu lub w altanie nad stawem. Otaczająca zieleń, śpiew ptaków – relaks gwarantowany.

REKLAMA

Sami nie wiemy czy bardziej cenić usytuowanie Prowincji czy jej nowe, rewelacyjne menu. Propozycje szefa kuchni pozwolą Wam na spróbowanie dań z różnych zakątków świata.

Jednak o tym za chwilę. Przede wszystkim nie przegapcie sezonu na szparagi, który właśnie rozpoczął się w Prowincji. Jak zdradził nam szef kuchni na zaprzyjaźnionym, szparagowym polu znajdującym się nieopodal Dworu zaczęły się zbiory, a że Prowincja lubi czerpać z lokalnych, świeżych produktów, szparagowe menu mogło zacząć obowiązywać.

W tym sezonie znajdziecie fioletowe i zielone szparagi w grillowanej formie z sosem holenderskimi i długo dojrzewająca szynką. Z białych szparagów szef, Karol Zawisza, przygotuje dla Was rewelacyjny krem z ziołową oliwą. Koniecznie spróbujcie też risotto z zielonymi szparagami. Jest absolutnie rewelacyjne.

Delikatne, idealnie przyrządzone z wędzonym łososiem i zaostrzającą smak bryndzą. Risotto smakuje i wygląda świetnie, zobaczcie sami. Już planujemy kolejną wizytę w Prowincji.

Nowe, wiosenne menu zawiera tyle ciekawych dań, a wszystkie kuszą, by ich spróbować. Świetny wybór przystawek, a wśród nich godna polecenia mozzarella di buffala z carpaccio z malinowych pomidorów i truskawek. Skosztujcie też piadiny z długo dojrzewającą szynką, rukolą, pomidorami i mozzarellą.

Dania główne i makarony to osobna historia, znów trudny wybór, bo każda propozycja nęci. Podobnie jak przygotowane przez szefa kuchni pierogi. Tym razem w menu Prowincji znajdziecie senegalską fatayę z mięsem i meksykańskie empanadas z warzywami.

Całe menu jest pełne pysznych niespodzianek. Skorzystajcie z wiosny, pięknej pogody i wybierzcie się na zasłużoną chwilę wytchnienia do Prowincji.

Nie będziecie żałować.

Zdjęcia:

materiał partnera

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKolejne sukcesy dziewcząt ze Szkoły Tańca FAME
Następny artykułPrezenty na Dzień Mamy w CCC