Restauracja „Kur & Wino” zlokalizowana jest na warszawskim Muranowie. Działa od dwóch lat, jednak ostatnio znana jest z szeroko udostępnianych w mediach społecznościowych tzw. „koronamott” – treści, które umieszcza nad wejściem do lokalu.
Redaktorzy money.pl zapytali jednego ze współwłaścicieli Aleksandra Sawickiego (kolejnym jest dziennikarz Piotr Najsztub) o sytuację restauracji.
„Każdy bank odmawia w tym momencie kredytu. Ja mam jeszcze jedną działalność, dlatego dopłacam do restauracji z własnej kieszeni, próbujemy to utrzymać z własnych środków” – mówi Sawicki.
Jak informuje gazeta.pl:
„Właściciele muszą do lokalu dopłacać 900 zł każdego dnia.”
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS