Kuchnia sygnowana nazwiskiem Marcina Popielarza i inspirowana Janem Heweliuszem. Hewelke Restaurant & Bakery to kolejna restauracja na terenie dawnego wrzeszczańskiego browaru.
Teren dawnego gdańskiego browaru we Wrzeszczu od kilku lat jest placem budowy i miejscem kolejnych inwestycji. Zarówno tych nieruchomościowych, jak i usługowych. Jedną z nich jest Hewelke Restaurant & Bakery: nowy projekt kulinarny, w który zaangażował się szef kuchni Marcin Popielarz.
To trzecia, po Białym Króliku w Gdyni i Biôłim Trusie w Sulęczynie, restauracja, której Popielarz jest szefem-patronem. Kuchnią dowodzi szefowa Alyona Orel.
– Ma to być restauracja miejska dla wszystkich mieszkańców Trójmiasta. Chcemy być dostępni dla każdego – deklaruje Michał Szupieńko, menedżer restauracji.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS