„GĘSIM TROPEM – WARMIŃSKO-MAZURSKIE SMAKI I SMACZKI” TO KOLEJNE WYDAWNICTWO DOTYCZĄCE NASZEGO BOGATEGO DZIEDZICTWA KULINARNEGO REGIONU.
Wartości odżywcze oraz wyjątkowe walory smakowe gęsiny sprawiają, że zdobywa ona coraz większe uznanie wśród konsumentów.
Wyjątkowe walory smakowe i jakościowe gęsiny budzą współcześnie coraz większe zainteresowanie. W konsekwencji stale poszerza się oferta wyrobów z gęsiny oferowanych na polskim rynku żywnościowym, ale najwięcej zwolenników zjednuje ona sobie wśród zawodowych kucharzy i restauratorów.
Rozwijająca się dzisiaj bardzo prężnie turystyka kulturowa, której ważnym elementem jest także odkrywanie kuchni regionalnych, staje się bramą do poznawania tradycji i obyczajów określonych wspólnot regionalnych.
To swoiste zaproszenie do stołu jest najlepszą okazją do nawiązania bliższej znajomości także i w innych wymiarach.
Publikacja współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich”. Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020. Działanie: „Ułatwianie wymiany wiedzy pomiędzy podmiotami uczestniczącymi w rozwoju obszarów wiejskich oraz wymiana i rozpowszechnianie rezultatów działań na rzecz tego rozwoju”.
Ma stanowić teoretyczną pomoc w zakresie działań służących opracowaniu nowego szlaku kulinarnego, wiodącego przez niezwykle atrakcyjne pod względem kulturowym (w tym także kulinarnym) województwa warmińsko-mazurskiego.
Zobacz publikacje: „Gęsim tropem – warmińsko-mazurskie smaki i smaczki”
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS