A A+ A++

Idealnym daniem na upalne, wakacyjne dni, którego trzeba koniecznie skosztować spędzając urlop na Podlasiu, jest natomiast chłodnik po litewsku. Jest to “zupa” serwowana na zimno, której podstawowym składnikiem, obok mleka i kefiru, jest botwinka. Danie to jest lekkie, smaczne i w dodatku na tyle niskokaloryczne, że stanowi świetną odskocznię od dość ciężkiej i tłustej kuchni, z którą większości turystom kojarzy się Podlasie. Tradycyjny chłodnik litewski zjemy zarówno w eleganckich restauracjach, jak i w bardzo w popularnych na całym Podlasiu barach.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułElon Musk chce instalować Starlink na szkolnych autobusach. A prędkość internetu spada…
Następny artykułSpotkanie w sprawie przebudowy kotłowni na spalarnię odpadów w Czerwonym Borze (foto, wideo)