A A+ A++

Cukinię, bakłażana, jedną cebulę i dwa pomidory pokroić w plastry. Skropić oliwą, posypać solą, pieprzem i ziołami. Wymieszać, na chwilę odstawić.

Cebulę i czosnek drobno posiekać. Dwa pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i drobno pokroić. Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę.

W rondelku rozgrzać olej, zeszklić cebulę i czosnek. Następnie wrzucić pomidory, paprykę, doprawić solą, pieprzem, ziołami i dusić, aż warzywa zaczną się rozpadać.

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Naczynie do zapiekania wysmarować oliwą, wylać sos, następnie układać dookoła, naprzemiennie, pokrojone w plastry warzywa. Przykryć papierem do pieczenia i zapiekać przez 1,5 godz. Podawać gorące, opcjonalnie posypane parmezanem.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułW maju kończą się dwa popularne nabory
Następny artykułBaza obsługi technicznej samolotów