Cukinię, bakłażana, jedną cebulę i dwa pomidory pokroić w plastry. Skropić oliwą, posypać solą, pieprzem i ziołami. Wymieszać, na chwilę odstawić.
Cebulę i czosnek drobno posiekać. Dwa pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i drobno pokroić. Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę.
W rondelku rozgrzać olej, zeszklić cebulę i czosnek. Następnie wrzucić pomidory, paprykę, doprawić solą, pieprzem, ziołami i dusić, aż warzywa zaczną się rozpadać.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Naczynie do zapiekania wysmarować oliwą, wylać sos, następnie układać dookoła, naprzemiennie, pokrojone w plastry warzywa. Przykryć papierem do pieczenia i zapiekać przez 1,5 godz. Podawać gorące, opcjonalnie posypane parmezanem.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS