A A+ A++
Radio Jura w kuchni: Pyszne ciasto z rabarbarem

Radio Jura w kuchni: pyszne ciasto z rabarbarem

Potrzebujemy 300 g rabarbaru, umytego i pokrojonego na małe kawałki, o długości około 1 cm.

Radio Jura w kuchni: Pyszne ciasto z rabarbarem

180 g miękkiego masła ubijamy z 180 g cukru pudru oraz opakowaniem cukru waniliowego. Miksujemy około 8 minut, aż masa będzie jasna i puszysta.

Radio Jura w kuchni: Pyszne ciasto z rabarbarem

Dodajemy 3 jajka oraz 150 g jogurtu naturalnego, wszystko łączymy, miksując krótko. Teraz dodajemy 300 g przesianej mąki i 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Łączymy, miksując nie zbyt długo, tylko do połączenia składników. Ciasto jest gęste. Pozostaje już tylko dodać rabarbar i wszystko wymieszać.

Radio Jura w kuchni: Pyszne ciasto z rabarbarem

Radio Jura w kuchni: pyszne ciasto z rabarbarem

Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni (góra- dół), ciasto przełożyć do keksówki o długości 32- 34 cm. Piec około 55 minut, do suchego patyczka.

Smacznego!

Czytaj także:

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułUważajmy przed przejściami [ Wiadomości ]
Następny artykułKobiety na pierwszych miejscach listy kandydatów KO do PE. “Trzeba postawić na tych, którzy umieją współpracować”