A A+ A++

Kaszę, ciecierzycę oraz warzywa należy zblendować na jednolitą masę. Następnie dodać żółtko, drobno posiekany czosnek z natką pietruszki, mleko, mąkę, płatki drożdżowe oraz sodę oczyszczoną. Na końcu wmieszać białko uprzednio ubite na sztywną pianę. Masę doprawić do smaku. Na patelnię z odrobiną rozgrzanego tłuszczu wykładać niewielkie solidne ciasta (1 łyżka stołowa na 1 placek). Racuchy smażyć z obu stron do momentu lekkiego zarumienienia się. Podawać solo lub z ulubionymi dodatkami.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł“Roksana super, ale Viki pójdzie daleko”. Brzozowski o planach menadżera Gabor
Następny artykułKolejny poślizg przy remoncie ul. Wojska Polskiego w Kielcach. Koniec prac dopiero za miesiąc?