SKŁADNIKI
Spód:
200g herbatników
100g masła
50g orzechów włoskich
1/4 łyżeczki cynamonu
Masa serowa:
1 kg mielonego twarogu
4 jajka
400g puree z pieczonej dyni
1 szklanka cukru
1 budyń waniliowy
1/2 łyżeczki cynamonu
WYKONANIE
Przygotować spód. Pokruszone ciastka, orzechy oraz miękkie masło zmiksować, a następnie wklepać w dno tortownicy wysłanej papierem do pieczenia. Przygotować masę serową. Wszystkie składniki wymieszać krótko, jedynie do dokładnego połączenia się. Całość przelać do tortownicy i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 60-80 minut w 180 stopniach.
Ciasto ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, a potem schłodzić w lodówce przez kilka godzin.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS