A A+ A++

Masa orzechowa
40 dkg orzechów włoskich
25 dkg cukru
1/2 szklanki wody
łyżka octu
cukier waniliowy

Ugotować syrop z wody, cukru i octu. Do syropu wsypać zmielone orzechy. Smażyć wszystko przez pięć minut. Dodać cukier waniliowy.

Ciasto
1/2 kg mąki
6 dkg drożdży
1/2 szklanki mleka
2 łyżki cukru
1 jajko
25 dkg margaryny

Wymieszać drożdże z mlekiem i cukrem. Rozczyn połączyć z pozostałymi składnikami. Wyrobione ciasto odstawić na godzinę, aby wyrosło. Następnie rozwałkować ciasto i wykroić z niego trójkąty. Łyżeczką dodać na nie nadzienie z masy orzechowej i zawinąć, formując rogaliki. Piec przez ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Przeczytaj również:

Lekkoatleci z Trzebini w pierwszym starcie z rekordami życiowymi

Nietrzeźwi rowerzyści i kierowca volkswagena

Rowerzyści przejechali w deszczu szlak papieski. Zobaczcie, jakie miejsca odwiedzili (WIDEO)

Dzieci grały, rodzice dopingowali (WIDEO, ZDJĘCIA)

Będzie letni ogródek w Chrzanowie, jakiego jeszcze nie było

Rolada z żółtym serem i mięsem

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułCzy szczepionka przeciw gruźlicy może ograniczyć śmiertelność w przebiegu COVID-19?
Następny artykułRCB ostrzega przed intensywnym deszczem i burzami z gradem w dwóch województwach