Masa orzechowa
40 dkg orzechów włoskich
25 dkg cukru
1/2 szklanki wody
łyżka octu
cukier waniliowy
Ugotować syrop z wody, cukru i octu. Do syropu wsypać zmielone orzechy. Smażyć wszystko przez pięć minut. Dodać cukier waniliowy.
Ciasto
1/2 kg mąki
6 dkg drożdży
1/2 szklanki mleka
2 łyżki cukru
1 jajko
25 dkg margaryny
Wymieszać drożdże z mlekiem i cukrem. Rozczyn połączyć z pozostałymi składnikami. Wyrobione ciasto odstawić na godzinę, aby wyrosło. Następnie rozwałkować ciasto i wykroić z niego trójkąty. Łyżeczką dodać na nie nadzienie z masy orzechowej i zawinąć, formując rogaliki. Piec przez ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przeczytaj również:
Lekkoatleci z Trzebini w pierwszym starcie z rekordami życiowymi
Nietrzeźwi rowerzyści i kierowca volkswagena
Rowerzyści przejechali w deszczu szlak papieski. Zobaczcie, jakie miejsca odwiedzili (WIDEO)
Dzieci grały, rodzice dopingowali (WIDEO, ZDJĘCIA)
Będzie letni ogródek w Chrzanowie, jakiego jeszcze nie było
Rolada z żółtym serem i mięsem
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS