A A+ A++

SKŁADNIKI:
0,5 kg małych prawdziwków
sól

Marynata:

  • 1 szalotka
  • 4 liście laurowe
  • 6 kulek ziela angielskiego
  • 6 ziarnek pieprzu kolorowego
  • 2 szklanki wody
  • 3-4 łyżki miodu
  • pół szklanki octu
  • pół łyżki soli
  • 1 łyżeczka gorczycy

WYKONANIE:
Prawdziwki oczyszczamy, czyścimy je szczoteczką. Następnie wrzucamy je do osolonej wody i gotujemy ok. 10-15 minut. W osobnym garnku przygotowujemy marynatę. Do wody wrzucamy szalotkę pokrojoną w plasterki, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, gorczycę, sól i miód, a gdy wszystko się zagotuje – dolewamy ocet. Jeszcze chwilę podgrzewamy. Grzyby odcedzamy, przekładamy do słoików i zalewamy gorącą marynatą. Słoiki szczelnie zamykamy i kładziemy do góry dnem.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułRosati porównał policję do ZOMO. Internauci zauważyli niewygodny fakt
Następny artykułSekielscy zamieszkali w Drohiczynie na Podlasiu. Przyjechali tu dla multi-kulti, a nie disco polo