A A+ A++

Faszerowane serkiem chrzanowym, jajkiem i warzywami ruloniki z szynki to smaczna przekąska i prosta w przygotowaniu. Warto wypróbować ten przepis.

Składniki:

  • 1 litr rosołu – mocno doprawionego
  • 10 łyżeczek żelatyny
  • 6-8 plasterków szynki konserwowej
  • kremowy serek chrzanowy
  • 3-4 jajka
  • 1 niewielki ogórek
  • kilka rzodkiewek
  • pół pęczka szczypiorku

Rosół podgrzewamy, zdejmujemy z ognia, dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy. Całość odkładamy do wystudzenia. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy. Następnie kroimy ogórka, rzodkiewki oraz szczypiorek. Każdy plasterek szynki smarujemy serkiem. Na szynce układamy łyżkę pokrojonych warzyw oraz kawałki jajka. Szynkę z farszem zwijamy w roladki.

Do prostokątnego naczynia wlewamy trochę galaretki i wkładamy do lodówki aby stężała. Na stężałej galaretce układamy roladki z szynki zachowując między nimi mały odstęp. Roladki polewamy niewielką ilością tężejącej galaretki. Całość wkładamy ponownie do lodówki do stężenia.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułRosyjscy szpiedzy w czeskich Vrběticach. W tle otrucie bułgarskiego biznesmena
Następny artykułMasz się ogarnąć, zorganizować, uspokoić. A ty tego nie zrobisz – twój mózg pracuje inaczej