A A+ A++

W garnku rozpuść masło, dodaj pieczarki, pokrojoną w kostkę cebulę, dopraw solą, pieprzem, papryką słodką. Wszystko razem podsmaż na średnim ogniu. Następnie dolej bulion i podgotuj. Zmielone mięso z indyka wymieszaj ze startą cebulą, jajkiem, solą, pieprzem, papryką słodką i bułką tartą. Następnie z mięsa formuj pulpety (ręce zamaczaj w wodzie) i obtaczaj w mące. Tak przygotowane pulpety włóż do sosu pieczarkowego. Wszystko podgotuj. Dodaj śmietanę 36 proc. i znowu podgotuj. Na koniec wsyp pocięty koperek i podawaj.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułTrwają zapisy do halowego turnieju w bùczki
Następny artykułLądek-Zdrój przystąpi do Związku Miast Polskich