A A+ A++

SKŁADNIKI:

I wersja:

2 korzenie chrzanu

3 łyżki soku z cytryny lub octu jabłkowego

1 łyżeczka cukru

pół łyżeczki soli

pół szklanki gorącej wody

II wersja:

2 korzenie chrzanu

3 łyżki soku z cytryny lub octu jabłkowego

1 łyżeczka cukru

pół łyżeczki soli

pół szklanki śmietany 18%

JAK ZROBIĆ TARTY CHRZAN?

  • Korzenie obierz, umyj i zetrzyj na drobnych oczkach tarki.
  • Skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniał.
  • Dopraw solą i cukiem
  • I wersja: Dodaj wodę
    II wersja: Dodaj śmietanę
  • Wymieszaj, przełóż do słoika i przechowuj w lodówce.

Wersja ze śmietaną jest łagodniejsza, śmietany można dodać według upodobania. Chrzan idealnie pasuje do mięs, wędlin i jaj.

SMACZNEGO!

Zobacz także:

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułRosjanie liczą straty! Tego nie odbudują przez lata
Następny artykułDrożyzna. Poseł Krzysztof Truskolaski: Niech prezes Obajtek podzieli się zyskiem Orlenu z Polakami