SKŁADNIKI:
I wersja:
2 korzenie chrzanu
3 łyżki soku z cytryny lub octu jabłkowego
1 łyżeczka cukru
pół łyżeczki soli
pół szklanki gorącej wody
II wersja:
2 korzenie chrzanu
3 łyżki soku z cytryny lub octu jabłkowego
1 łyżeczka cukru
pół łyżeczki soli
pół szklanki śmietany 18%
JAK ZROBIĆ TARTY CHRZAN?
- Korzenie obierz, umyj i zetrzyj na drobnych oczkach tarki.
- Skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniał.
- Dopraw solą i cukiem
- I wersja: Dodaj wodę
II wersja: Dodaj śmietanę - Wymieszaj, przełóż do słoika i przechowuj w lodówce.
Wersja ze śmietaną jest łagodniejsza, śmietany można dodać według upodobania. Chrzan idealnie pasuje do mięs, wędlin i jaj.
SMACZNEGO!
Zobacz także:
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS