Dzisiaj, 11 stycznia (11:32)
Krokiety to dość popularne danie, które często gości na stołach Polaków. Wielu uwielbia je przede wszystkim w towarzystwie czerwonego barszczu. Chociaż przygotowanie ich nie jest trudne, to zdaniem Magdy Gessler podczas smażenia naleśników, trzeba pamiętać o ważnej kwestii.
Krokiety dość często pojawiają się w wielu domach. To nic innego jak posmarowane farszem, zawinięte w roladę, obtoczone w jajku i bułce tartej naleśniki. Można je przygotować znacznie wcześniej i usmażyć tuż przed podaniem.
Sprawdzają się jako pomysł zarówno na obiad, jak i kolacje. To także świetna propozycja ciepłego dania na imprezę. Dość często pojawiają się, chociażby na weselach.
Wiele osób lubi spożywać je wraz z czerwonym barszczem, a do tych ulubionych należą przede wszystkim te z kapustą i grzybami. Krokiety można również przygotowywać m.in. z mięsnym lub pieczarkowo-serowym nadzieniem.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS