A A+ A++

Krokiety to dość popularne danie, które często gości na stołach Polaków. Wielu uwielbia je przede wszystkim w towarzystwie czerwonego barszczu. Chociaż przygotowanie ich nie jest trudne, to zdaniem Magdy Gessler podczas smażenia naleśników, trzeba pamiętać o ważnej kwestii.

Jak przygotować krokiety?

Krokiety dość często pojawiają się w wielu domach. To nic innego jak posmarowane farszem, zawinięte w roladę, obtoczone w jajku i bułce tartej naleśniki. Można je przygotować znacznie wcześniej i usmażyć tuż przed podaniem. 

Sprawdzają się jako pomysł zarówno na obiad, jak i kolacje. To także świetna propozycja ciepłego dania na imprezę. Dość często pojawiają się, chociażby na weselach. 

Wiele osób lubi spożywać je wraz z czerwonym barszczem, a do tych ulubionych należą przede wszystkim te z kapustą i grzybami. Krokiety można również przygotowywać m.in. z mięsnym lub pieczarkowo-serowym nadzieniem.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKoniec z betonozą na rynku w Rudzie Śląskiej. Mają być drzewa, krzewy i ogródki gastronomiczne
Następny artykułMcCarthy spikerem Izby Reprezentantów