A A+ A++

Francuska elegancja obowiązuje zawsze – również na wigilijnym stole, na którym królują dania z łososiem, owocami morza, ostrygami, langustami czy krewetkami. Jednym z tradycyjnych przysmaków jest pasztet z kaczych wątróbek, czyli słynne foie gras. Innym często spożywanym daniem mięsnym w czasie Świąt jest indyk podawany w kasztanach. Na stole nie może zabraknąć także Bûche de Noël, czyli ciasta, za którym stoi wielowiekowa tradycja. Jest ono wykonane z ciasta biszkoptowego, z kremu i polewy czekoladowej, a wyglądem przypomina kawałek drewna.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPapież na Światowy Dzień Pokoju: wspólnie wytyczać drogi pokoju
Następny artykułKatarzyna Figura rozpłakała się na wizji. Powiedziała, co robił jej były mąż