A A+ A++

Zapraszamy koła gospodyń, stowarzyszenia kulinarne oraz szkoły gastronomiczne z Mazowsza do udziału w konkursie kulinarnym organizowanym w ramach projektu „Przy wspólnym stole”. Potrawy oceniać będzie między innymi mistrz kuchni Jakub Kuroń, a pula nagród wynosi 10 tys. złotych. Finał konkursu już 11 sierpnia w Sierpcu podczas imprezy plenerowej „Przy wspólnym stole”. Liczba miejsc w konkursie jest ograniczona. Partnerem medialnym projektu realizowanego w ramach Budżetu Obywatelskiego Mazowsza jest Radio 7.

Zadanie konkursowe

Zgłoszone i zakwalifikowane do finału koła gospodyń, stowarzyszenia i szkoły gastronomiczne będą miały za zadanie przygotować tradycyjną potrawę regionalną, którą przedstawią do degustacji 11 sierpnia podczas imprezy plenerowej „Przy wspólnym stole”. Potrawa zostanie poddana ocenie jury.

Uwaga – wszystkie składniki wykorzystane do przygotowania potrawy muszą być dostępne na terenie Mazowsza (z wyjątkiem przypraw). Przepis na potrawę trzeba koniecznie dołączyć do zgłoszenia.

Co istotne, nie trzeba przygotować dużej porcji – ważne, aby wystarczyło dla kilku członków naszego jury. Przy ocenie pracy konkursowej (potrawy) brane będą pod uwagę: smak, jej wygląd, oryginalność oraz sposób podania.

Nagrody

W konkursie przewidziano nagrody w postaci voucherów na zakupy do wykorzystania w sklepie RTV/AGD. Pula nagród wynosi 10 tys. zł. Szczegóły poniżej:

  • miejsce 1 – voucher do sklepu RTV/AGD o wartości 3000 zł,
  • miejsce 2 – voucher do sklepu RTV/AGD o wartości 2000 zł,
  • miejsce 3 – voucher do sklepu RTV/AGD o wartości 1400 zł,
  • miejsca od 4 do 12 – voucher do sklepu RTV/AGD o wartości 400 zł.

Zgłoszenie do konkursu

W celu dokonania zgłoszenia należy dostarczyć do nas wypełniony i podpisany formularz zgłoszeniowy (dostępny poniżej oraz w biurze Organizatora):

  • e-mailem na adres: [email protected] w temacie wiadomości wpisując “Konkurs kulinarny” (podpisany skan lub czytelne zdjęcie),
  • pocztą na adres: Fundacja Ananke – Radio 7, ul. Żwirki 21 B, 06-500 Mława z dopiskiem “Konkurs kulinarny”,
  • osobiście w biurze Organizatora: Fundacja Ananke, ul. Żwirki 21 B, 06-500 Mława.

Zgłoszenia przyjmujemy do 30 lipca 2024 włącznie. Dla zgłoszeń dostarczanych pocztą lub kurierem decyduje data wpływu zgłoszenia do Organizatora (a nie data nadania).

Pierwsze dwanaście prawidłowo dokonanych zgłoszeń zostanie zakwalifikowanych do udziału w konkursie. Uczestnicy o tym fakcie zostaną poinformowani telefonicznie oraz w miarę możliwości poprzez e-mail.

Finał konkursu

Finał konkursu odbędzie się 11 sierpnia 2024 roku w godz. 14:00 – 16.00 podczas imprezy plenerowej „Przy wspólnym stole” w Sierpcu (teren zielony przy ul. Paderewskiego).

Tego dnia zakwalifikowani do konkursu uczestnicy muszą przybyć do Sierpca, aby poddać przygotowaną przez siebie potrawę konkursową pod ocenę jury. Na jego czele stanie mistrz kuchni, Jakub Kuroń.

Szczegóły konkursu znaleźć można w poniżej zamieszczonym regulaminie.

Zadanie publiczne pn. „Przy wspólnym stole” dofinansowane ze środków Samorządu Województwa Mazowieckiego w ramach Budżetu Obywatelskiego Mazowsza.

Jeśli znalazłeś błąd w tekście, prosimy o powiadomienie nas. Aby to zrobić, zaznacz wybrany fragment, a następnie wciśnij jednocześnie klawisze„Ctrl” i „Enter”.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułJak naprawić Stare Miasto w Olsztynie? Wskazujemy to, co najlepsze i najgorsze
Następny artykuł“Boskie. Włoszki, które uwiodły świat”. Premiera wznowienia. Mamy dla Was książki!