– Zachęcamy do współtworzenia zbioru receptur oraz porad na miarę obecnych czasów. Czasów pełnych ograniczeń związanych z epidemią koronawirusa, ale i kreatywnych możliwości. Mogą to być przepisy na świąteczne, wiosenne dania lub desery, a także na interesujące kulinarne porady. My je zbierzemy i opublikujemy – mówi Katarzyna Kabat z Działu Promocji Miejskiej Biblioteki Publicznej we Wrocławiu. – W kontekście bieżącej sytuacji PRZEPIŚNIK 2020 pozwoli na dzielenie się wiedzą i budowanie wspólnej przestrzeni dla wszystkich zainteresowanych kulinariami – dodaje.
Chętni mogą przesyłać swoje przepisy lub porady na adres [email protected] do 30 kwietnia br. Zgłoszenie powinno zawierać: nazwę potrawy, listę potrzebnych produktów, sposób przygotowania, podpis autora lub źródło, z którego wzięto przepis.
Pierwsze przepisy w PRZEPIŚNIKU 2020 ukażą się już 7 kwietnia na stronie Miejskiej Biblioteki Publicznej we Wrocławiu.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS