A A+ A++

PRZEPIS na zapiekanki z pieczarkami i konfiturą z czerwonej cebuli

Składniki: (4 porcje)

  • 500 g pieczarek
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki

Konfitura z czerwonej cebuli:

  • 4 czerwone cebule
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka cukru
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • sól, pieprz
  • 4 półbagietki
  • starty parmezan lub inny ser

Do podania:

  • ketchup Premium Łagodny Roleski
  • natka pietruszki opcjonalnie

Przygotowanie

  • Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy w plasterki.
  • Czosnek i cebulę drobno siekamy.
  • Na patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy cebulę z czosnkiem. Dodajemy pieczarki oraz tymianek. Smażymy przez ok. 10 minut.
  • Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem oraz natką pietruszki.
  • Konfitura: Cebule siekamy w piórka. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy cebulę i dusimy na średnim ogniu przez kilkanaście minut, aż cebula się skarmelizuje.
  • Po 10-15 minutach dodajemy cukier, ocet balsamiczny oraz sól i pieprz. Podsmażamy jeszcze 5 minut i odstawiamy.
  • Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. C … czytaj dalej
Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułBył obrażony na Jana Pawła II. “Kompletny brak szacunku”
Następny artykuł3 grudnia odbędzie się zbiórka krwi pod komendą