PRZEPIS na zapiekane grahamki z kabanosami
Składniki:
- 2/3 opakowania Kabanosów Francuskich Sokołów
- 3 duże grahamki
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 czerwona cebula
- 250 g pieczarek
- 1/2 czerwonej papryki
- 2 łyżki kaparów w occie
- 30 g koziego sera twardego w kawałku
- 1 garstka świeżego oregano do dekoracji
- 3 łyżeczki suszonego oregano
- olej do smażenia, sól, świeżo mielony pieprz kolorowy
Przygotowanie
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Pieczarki dokładnie oczyszczamy, płuczemy, a następnie kroimy na cienkie półplasterki równej grubości (około 2-3 mm). Na patelnię z rozgrzaną oliwą wrzucamy cebulę, a kiedy zacznie się rumienić dodajemy pokrojone pieczarki. Zmniejszamy nieco ogień i dodajemy sól. Kiedy pieczarki puszczą wodę zwiększamy ogień i smażymy je (od czasu do czasu mieszając), aż woda całkowicie odparuje, a pieczarki ładnie się zarumienią. Pod koniec smażenia dodajemy 2 łyżeczki suszonego oregano.
Paprykę oczyszczamy i kroimy w drobną kosteczkę, a kapary odcedzamy. Kabanosy kroimy na kawałeczki długości około 0,5 cm, a ser ścieramy na tarce o cienkich oczkach. Zawartość patelni łączymy z papryką, kaparami, kabanosami i kozim serem.
Grahamki przekrawamy w mniej więcej 2/3 wysokości i wydrążamy (miąższ i kapelusz wykorzys … czytaj dalej
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS