A A+ A++

PRZEPIS na wytrawne kule mocy

Składniki:

  • 1 opakowanie Kabanosów Francuskich Sokołów
  • 1/3 szklanki suchej kaszy jaglanej
  • 2 łyżki owoców goji
  • 5 daktyli
  • 2/3 szklanki łuskanych orzechów włoskich
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • sól, świeżo mielony pieprz kolorowy, mielone płatki chili

Przygotowanie

Kabanosy dzielimy na patyki i wrzucamy na rozgrzaną suchą patelnię. Prażymy je, co jakiś czas potrząsając patelnią, aż tłuszcz zacznie się wytapiać, a kabanosy zarumienią się.

Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jagody goji zalewamy na około 10 sekund wrzątkiem, a następnie osuszamy na sitku. Orzechy włoskie bardzo drobno mielimy w malakserze.

Do szatkownicy blendera wrzucamy kabanosy (pozostawiając 5-6 patyków) i drobno je mielimy. Następnie dodajemy kaszę jaglaną, daktyle, owoce goji, połowę ilości orzechów włoskich, olej kokosow … czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułSpirulina. Dlaczego warto ją wykorzystać w pielęgnacji? Odkryj jej właściwości
Następny artykułKoronawirus uderzył w polskich studentów za granicą. Ponad połowa skarży się na gorszą kondycję