PRZEPIS na wytrawne kule mocy
Składniki:
- 1 opakowanie Kabanosów Francuskich Sokołów
- 1/3 szklanki suchej kaszy jaglanej
- 2 łyżki owoców goji
- 5 daktyli
- 2/3 szklanki łuskanych orzechów włoskich
- 1 łyżka oleju kokosowego
- sól, świeżo mielony pieprz kolorowy, mielone płatki chili
Przygotowanie
Kabanosy dzielimy na patyki i wrzucamy na rozgrzaną suchą patelnię. Prażymy je, co jakiś czas potrząsając patelnią, aż tłuszcz zacznie się wytapiać, a kabanosy zarumienią się.
Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jagody goji zalewamy na około 10 sekund wrzątkiem, a następnie osuszamy na sitku. Orzechy włoskie bardzo drobno mielimy w malakserze.
Do szatkownicy blendera wrzucamy kabanosy (pozostawiając 5-6 patyków) i drobno je mielimy. Następnie dodajemy kaszę jaglaną, daktyle, owoce goji, połowę ilości orzechów włoskich, olej kokosow … czytaj dalej
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS