A A+ A++

PRZEPIS na sałatkę z ryżem dzikim, batatami i dressingiem imbirowym

Składniki:

  • 50g dzikiego ryżu (np. marki Britta)
  • 1 średni batat
  • 50g sera feta
  • 1 łyżka żurawiny
  • 1 łyżka nasion dyni
  • garść rukoli

Dressing imbirowy

  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka miodu
  • 1 cm imbiru startego na tarce
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

  • Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Batata upiec w piekarniku, obrać i pokroić w kostkę. Ser pokroić w kostkę i lekko rozkruszyć.
  • W dużej misce wymieszać … czytaj dalej
Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPolicjant wyzdrowiał i oddał osocze
Następny artykułŻary toną w śmieciach