A A+ A++

Podajemy prosty przepis na puree.

Składniki:

– około 1 kg ziemniaków
– 50 g masła
– 1/3 szklanki mleka
– ulubione przyprawy: sól, pieprz

Wykonanie:

Ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze kawałki, aby szybciej się ugotowały i umieścić w garnku z wodą, którą należy posolić. Ugotować ziemniaki jak zwykle, aż do miękkości (czyli około 20 minut). Odcedzić z wody. Następnie jeszcze gorące ziemniaki należy przetrzeć – na przykład za pomocą tłuczki do ziemniaków lub praski. Nie mają być one jednak papką.

W rondelku należy umieścić przyprawy, masło oraz mleko. Całość podgrzać, aż do rozpuszczenia się masła, a następnie zawartość garnka dodać do ziemniaków. Całość zamieszać. Najlepiej podawać na gorąco.

Smacznego!

(or)

  • Click to enlarge image 000.jpg

  • Click to enlarge image 001.jpg

  •  

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułObóz przygotowawczy kadry U12 zakończony!
Następny artykułMiasteczko Krzemieniec oczami artystów