PRZEPIS na polędwiczki w sosie serowym
Składniki (4 porcje):
- 500 g polędwiczki wieprzowej
- olej Rapso
- 1 cebula szalotka
- 2 ząbki czosnku
- kilka gałązek świeżego tymianku (lub 1 łyżeczka suszonego)
- 150 g sera typu blue
- 150 ml śmietany 30%
- 1 szklanka wytrawnego białego wina
- kapary z szypułkami Il Conte di Roma
- papryczki piri-piri Il Conte di Roma
- gałka muszkatołowa
- sól, pieprz
Przygotowanie
1. Polędwiczki dokładnie oczyszczamy z błon i kroimy na około 1 cm kawałki. Posypujemy je solą i pieprzem.
2. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, następnie układamy polędwiczki i smażymy ze wszystkich stron mięso.
3. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy i dodajemy na patelnię. Całość podsmażamy przez około 2 minuty, od czasu do czasu mieszając.
4. Dolewamy wino, przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy mięso do momentu wyparowania płynu.
5. … czytaj dalej
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS