A A+ A++

PRZEPIS na podpłomyki z awokado i grillowaną cukinią

Składniki (4 porcje):

Podpłomyki

  • 150 g mąki pszennej + do podsypywania
  • 125 ml gorącej wody Mama i ja
  • 1/4 łyżeczki soli

Dodatki:

  • 1 średnia cukinia
  • 2 awokado
  • 2 pomidory
  • 1/2 średniej cebuli, np. czerwonej
  • 1 łyżka soku z cytryny lub limonki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy bądź oleju
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 4 jajka
  • 2 serki typu oscypek
  • sól, pieprz
  • garść ulubionych ziół (np. kolendra, natka pietruszki, bazylia, koperek)

Przygotowanie

  • Przy pomocy widelca łączymy składniki na podpłomyki. Następnie ciasto wyrabiamy 1–2 minuty ręką, a następnie przykrywamy ściereczką.
  • Obrane awokado kroimy w kostkę, mieszamy z sokiem cytrynowym. Cebulę i pomidory kroimy w kostkę, dodajemy do awokado. Czosnek obieramy, ścieramy i wraz z oliwą lub olejem dokładamy do warzyw. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Cukinię kroimy w plastry i grillujemy z obu stron na patelni grillowej. Oscypka kroimy w cienkie plasterki.
  • Ciasto dzielimy na 8 części i każdą z nich … czytaj dalej
Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł#koronawirus. Województwo: 920 zakażeń, pow. starachowicki: 24
Następny artykułPomorskie. 36 771 osób zakażonych koronawirusem