A A+ A++

PRZEPIS na płynące ciasto czekoladowe z twarogiem

Składniki:

  • 200 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia ramekinów
  • 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia ramekinów
  • 150 g twarogu, wędzonego, podzielonego na kawałki
  • 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
  • 6 jajek
  • 150-200 g cukru
  • 100 g mąki pszennej

Przygotowanie

  • Rozgrzać piekarnik do temp. 180°C, termoobieg. 8 ramekinów (Ø 8 cm), natłuścić masłem, oprószyć kakao, odstawić.
  • W naczyniu rozgnieść twaróg, odstawić.
  • Posiekać bardzo drobno czekoladę, przełożyć do naczynia.
  • Dodać roztopione masło.
  • Dodać jajka, cukier, mąkę i kakao, wymieszać.
  • Dodać rozdrobniony twaróg, wymieszać. Ciasto równomiernie przełożyć do przygotowanych ramekinów, piec 10-12 min (180°C, termoobieg). Upieczone ciasto ostrożnie wyjąć z ramekinów, używając żaroodpornej rękawicy kuchenne … czytaj dalej
Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKomfort w domu i poza nim. Luksusowe oblicze wygody w jesiennej kolekcji polskiej marki
Następny artykułŻadnych diet eliminacyjnych! TAK trzeba jeść, żeby jesienią budować odporność