A A+ A++

PRZEPIS na pizzę z karczochami i anchois

Składniki na pizzę:

  • 50 g mąki chlebowej
  • 150 ml ciepłej wody
  • 7 g drożdży suszonych
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżka suszonego oregano
  • 1 łyżka oleju Rapso

Dodatki

  • 1/2 puszki karczochów Happy Frucht
  • 1 słoiczek anchois Mayflower
  • 1 figa
  • 4 plastry bakłażana
  • 2 kulki mozarelli
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka suszonego oregano
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju Rapso
  • świeże zioła, np. bazylia, oregano
  • garść rukoli
  • sól

Przygotowanie

1. Wymieszaj w misce wszystkie suche składniki na pizzę. Dodaj wodę. Wyrabiaj ciasto około 5 minut. Najłatwiej zrobisz to przy pomocy robota kuchennego z końcówką do ciasta drożdżowego.

2. Gdy ciasto będzie elastyczne, dodaj olej i wyrabiaj jeszcze około 1 minuty, do całkowitego wchłonięcia oleju przez ciasto.

3. Wyrobione ciasto przykryj ściereczką i odstaw na około 1,5 godziny, do podwojenia objętości.

4. Bakłażana posmaruj z obu stron olejem i grilluj go z obu stron na patelni grillowej.

5. Wyrośnięte ciasto podziel na dwie części. Uformuj dwa blaty pizzy lekko rozciągając ciasto.
Ciasto ułóż na blaszkach, w których będziesz piekł pizzę.

6. Posmaruj blaty konc … czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułZamówienia publiczne armii amerykańskiej stacjonującej w Polsce – szkolenie dla przedsiębiorców
Następny artykułPMPG POLSKIE MEDIA SA (88/2020) Nabycie akcji własnych