A A+ A++

Zaczyna się sezonu na z truskawki. Te słodkie owoce można jeść na wiele sposobów, zarówno świeże, jak i ze śmietaną, w postaci koktajlu lub w cieście. W artykule przygotowaliśmy alternatywę dla tradycyjnego ciasta truskawkowego. Podajemy przepis na pyszne muffinki z truskawkami, którymi z pewnością zachwycisz gości.

Truskawkowe muffinki – sposób przygotowania:

  • Dokładnie umyj i odszypułkuj wszystkie truskawki, a następnie przekrój je na pół.
  • Nastaw piekarni na 180 st. Z termoobiegiem. Formy na muffinki wyłóż papilotkami
  • Roztop masło w rondlu, a następnie wlej je do misy, dodaj mleko oraz jajka. Całość wymieszaj
  • Do oddzielnej miski wsyp cukier, mąkę, proszek do pieczenia i również dokładnie wymieszaj
  • Połącz zawartość obu misek, wymieszaj i dodaj pokrojone truskawki
  • Nałóż ciasto do papilotek i piecz przez około 25 min
  • Gotowe muffinki oprósz cukrem pudrem.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułZderzenie aut między Bąkowem a Dąbrową Biskupią
Następny artykułPomorskie. 513 osób zakażonych koronawirusem