A A+ A++

Prosty przepis na miękkie, świąteczne pierniczki. Podpowiadamy jak krok po kroku przyrządzić pyszne ciasteczka, których nie powinno zabraknąć na wigilijnym stole.

Pierniczki to nieodzowny element świąt. Zapach tych ciasteczek, mandarynek i prawdziwej choinki to najbardziej charakterystyczne zapachy kojarzące się ze Świętami Bożego Narodzenia. Sekret idealnych pierników tkwi w szczegółach. Najlepiej upiec jest z dużym wyprzedzeniem (najpóźniej tydzień przed świętami), aby były miękkie i smaczne. Poniżej opublikowaliśmy sprawdzony przepis na te wigilijne słodkości.

Przepis na pierniczki

Składniki
250g
150g
100g
2 łyżki kakao
2 łyżki przyprawy do piekarnika
600g mąki
15g proszku do pieczenia
2 jajka
szczypta soli

Zobacz także: Hanna i przyjaciele. W kuchni Lis Grażyna Wolszczak

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKasina Ski rozpoczyna sezon
Następny artykułW mieście rozbłysły świąteczne iluminacje