Anna Kamińska
Świeża ryba z patelni, a do tego młoda cebula, boczniaki, solidna porcja masła i pietruszki. Taki obiad najlepiej smakuje latem. Przepis z bloga “Kuchennymi drzwiami”.
1.0
(1 głos)
Kuchennymi Drzwiami
Przepis na letni obiad. Sandacz z patelni z boczniakami
Składniki
- 3 filety świeżego sandacza
- 200 g boczniaków eko
- 2 młode cebule
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki klarowanego masła
- 1/2 cytryny bio
Przepis
- Kawałki ryby myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Skrapiamy cytryną i posypujemy pieprzem. Odkładamy.
- Boczniaki rozrywamy na mniejsze kawałki, w razie potrzeby oczyszczamy.
- Na patelni kładziemy 1/2 łyżki masła, rozgrzewamy i wrzucamy pokrojone cebule i czosnek. Blanszujemy i dodajemy boczniaki.
- Rumienimy je ze wszystkich stron i odkładamy do miseczki. Na patelnię dodajemy 1 łyżkę masła i kładziemy rybę.
- Rumienimy ją na sporym ogniu z obu stron. Zmniejszamy grzanie i dodajemy boczniaki oraz resztę masła.
- Podsmażamy razem chwilę, skrapiamy resztą soku z cytryny, posypujemy solą, pieprzem i natką pietruszki.
- Od razu podajemy z grzankami i schłodzonym białym winem.
Przepis na letni obiad. Sandacz z patelni z boczniakami
Podziel się opinią
Bądź z nami na bieżąco
na Instagramie
👍Lubię to!
na Facebooku
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.
-
Wykorzystaj ziemniaki z obiadu. Omlet po serbsku według przepisu z 1913 r.
-
Chinkali z mięsem wieprzowym. Smak Gruzji
-
Jajko zapiekane w bekonie. Na dobry początek dnia
-
Pulpety w białym sosie. Tanie i smaczne
-
Kotlety pożarskie. Klasyka na obiad
-
Aromatyczna i sycąca. Przepis na zupę dyniową
-
Pomidory faszerowane mięsem mielonym
-
Placek owsiany
-
Racuchy z jabłkami i peperonata z oliwkami
-
Kotlety z wędzonego tofu
-
Sałatka z ryżem, wędzonym kurczakiem i ananasem
-
Paluchy drożdżowe. Przepyszny dodatek do kremowych zup
-
Orientalny sposób na pstrąga. Pyszna ryba prosto z patelni
-
Szpinakowa rolada z łososiem. Wytrawny zawijaniec w prosty sposób
-
Sandacz z patelni. Pyszna ryba z kaszą gryczaną i buraczkami
-
Halibut pieczony z cytryną i koperkiem. Poczuj się jak nad morzem
-
Karp faszerowany po żydowsku
-
Śledzie marynowane w aromatycznym sosie
-
Makaronowe muszle z pieczarkami
-
Zapiekanka z patelni z kurczakiem, boczkiem i dynią
-
Faworki według przepisu z 1895 roku
-
Onion rings. Przekąska idealna
-
Paella z kurczakiem
Zobacz więcej: Cebula
-
Zupa krem cebulowa. Z grzankami smakuje najlepiej
-
Lubelskie cebularze. Regionalny przysmak
-
Krążki cebulowe. Błyskawiczna przekąska na imprezę
-
Francuska zupa cebulowa. Rozgrzewająca i aromatyczna
-
Francuska zupa cebulowa. Rozgrzewająca i pełna smaku
-
Pulpety z czerstwego pieczywa
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS