PRZEPIS na krem porowo-ziemniaczany z karmelizowanym porem
Składniki:
- 2 pory
- 400 g ziemniaków średniej wielkości
- 200 ml Napoju ryżowego Sante Organic
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 1 łyżeczka soli Sante
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1/3 łyżeczki chili
- 400 ml wody
Na karmelizowany por:
- 1 por – zielona część
- 1 łyżka syropu z agawy
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- szczypta soli Sante
Przygotowanie
Por myjemy i kroimy w plasterki, ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy por kilka minut, cały czas mieszając. Dodajemy ziemniaki, czosnek, przyprawy i podsmażamy do zarumienienia. Dolewamy wodę, przykrywamy i gotujemy 25 minut. Dodajemy napój ryżowy Sante Organic. Następnie miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Dosalamy wedle uznania. Na patelni, na łyżce oliwy po … czytaj dalej
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS