A A+ A++

4 porcje

Czas: 60 minut

Poziom trudności: 1

Poziom ostrości: 2

 

Składniki:

2 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia

2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2 posiekane ząbki

100 g Panierki panko House of Asia

600 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego

1 pokrojona w drobną kostkę i przesmażona cebula

5 jajek

2 łyżki posiekanej dymki

Mąka pszenna do panierowania

Sól i pieprz do smaku

Olej do smażenia

Sos:

200 g Sosu z grzybów shiitake House of Asia

200 ml Mleczka koksowego 16-19 % Kara

 

  1. 4 jajka ugotuj na twardo, następnie je obierz ze skorupki.
  2. Mięso dopraw solą i pieprzem, dodaj cebulę oraz pastę z czosnku i dobrze wymieszaj. Następnie podziel mięso na 4 części i każdą z nich oblep ugotowane jajka. Potem obtocz w mące, roztrzepanym jajku i na końcu w panko.
  3. Kotlety usmaż na głębokim tłuszczu na złoty kolor, a następnie przełóż do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 15 minut.
  4. Przygotuj sos: do rondla wlej mleczko kokosowe, dodaj sos z grzybów shiitake, doprowadź do wrzenia, a na końcu dopraw pieprzem i dodaj dymkę.
  5. Gotowe kotlety podawaj z sosem.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp
Poprzedni artykułTezos aktywuje aktualizację „Mumbai” umożliwiającą przeprowadzanie ponad miliona transakcji na sekundę
Następny artykułDylematy przy segregacji śmieci. Te opakowania sprawiają Polakom największe kłopoty