A A+ A++

PRZEPIS na jabłka pieczone pod kruszonką

Składniki (4 porcje):

  • 4 duże jabłka (twarde)
  • 1/2 szklanki rodzynek Kresto
  • 1/2 szklanki żurawiny Kresto
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/3 łyżeczki kardamonu

Dodatki:

  • 4 duże śliwki
  • 1/2 szklanki świeżej żurawiny
  • 1 łyżka miodu
  • gałązki rozmarynu do podania

Kruszonka:

  • 1/2 szklanki orzechów laskowych Kresto
  • 50 g masła (miękkiego)
  • 50 g cukru trzcinowego demerara Gold Pack
  • 100 g mąki pszennej

Przygotowanie

  • Jabłka umyj, zetnij górę, wydrąż ogryzek. Rodzynki i żurawinę zalej wodą i odstaw na 15 minut. Orzechy posiekaj.
  • Składniki na kruszonkę połącz, przełóż na 10 minut do zamrażalnika.
  • Osącz owoce z wody, połącz z miodem, cynamonem i kardamonem.
  • Ułóż jabłka w formie do zapiekania. W środek każdego jabłka włóż miks rodzynek i żurawiny. Obok jabłek ułóż połówki śliwek, świeżą żurawinę oraz ścięte wcześniej góry ja … czytaj dalej
Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułDlaczego nie ma już dobowych raportów dotyczących statystyk zachorowań na koronawirusa?
Następny artykułZmiana organizacji ruchu Opole Wschodnie