PRZEPIS na gołąbki z kaszą pęczak i grzybami
Składniki:
- 200g kaszy pęczak (np. marki Halina)
- 1 cebula drobno posiekana
- 1 garść suszonych grzybów namoczonych przez noc
- 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka natki pietruszki drobno posiekana
- 1 jajko
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka majeranku
- 1 kapusta pekińska
- 250ml przecieru pomidorowego
- 250 ml bulionu lub wody
- sól i pieprz
Przygotowanie
- Kaszę ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Grzyby drobno posiekać.
- Rozgrzać masło na patelni i przesmażyć na niej cebulkę z grzybami i czosnkiem. Dodać do pęczaku i wymieszać z natką pietruszki, jajkiem, bułką tartą, majerankiem, sosem sojowym, solą i pieprzem.
- Liście kapusty oddzielić i sparzyć we wrzątku aż będą miękkie. … czytaj dalej
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS