A A+ A++

4 porcje

Czas: 45 minut

Poziom trudności: 1

Poziom ostrości: 1

 

Składniki:

200 g Panierki panko House of Asia

2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2 posiekane ząbki

50 ml Mleczka koksowego 16-18 % Kara

15 g Pasty miso House of Asia

600 g filetu z dorsza

2 jajka

100 g maki pszennej

200 g liści szpinaku

10 pomidorków cherry przekrojonych na pół

500 ml oleju

Pieprz czarny do smaku

Szczypta cukru

 

 

  1. Rybę oprósz solą, pieprzem i cukrem.
  2. Rybę obtocz w mące, roztrzepanym jajku i w panko. Usmaż na głębokim tłuszczu na rumiany kolor.
  3. Na drugiej patelni, na oleju podsmaż pastę z czosnku, dodaj mleczko kokosowe, pastę miso i całość doprowadź do wrzenia. Następnie dodaj szpinak, pomidorki, delikatnie wszystko wymieszaj, dopraw pieprzem i podawaj z usmażoną rybą.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp
Poprzedni artykułЯк вибрати електричний камін: усе про особливості та види
Następny artykułWrocław: Mnóstwo chętnych na kurs ratownika wodnego. Ile można zarobić?