A A+ A++

Najważniejsze w pizzy jest ciasto, a jego jakość zależy od mąki. Mąka pszenna to podstawa. Powinna być odpowiedniej jakości, najlepsza jest specjalna mąka do pizzy, oznaczana w sklepach symbolem “0”. Mąkę taką przesiewamy do miski wraz z łyżką soli. Dobrze napowietrzona pozwoli uzyskać lekkie, delikatne, chrupiące ciasto. W kubeczku z ciepłą wodą rozpuszczamy drożdże, najlepiej świeże, ale mogą być również suszone. Dodajemy do nich również łyżkę cukru. Odstawiamy drożdże w ciepłe miejsce i czekamy pół godziny, aż wyrosną. Wtedy dopiero wlewamy cały płyn do mąki, w razie potrzeby dolewając więcej ciepłej wody.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułLiga Konferencji: Francuscy dziennikarze pod wrażeniem gry Arkadiusza Milika
Następny artykułDramatyczne skutki wichury w Sierosławiu