A A+ A++

Prosty i tani przepis na wegańskie ciasto na pierogi. Wystarczy odmierzyć dwa składniki w idealnych proporcjach, aby uzyskać idealną konsystencję.

Nie jest tajemnicą, że domowe pierogi są zawsze lepsze od kupnych. Wiele osób rezygnuje jednak z ręcznego lepienia pierogów w obawie o uzyskanie ciasta o nieodpowiedniej konsystencji. W artykule zamieściliśmy wegański przepis ciasto z zaledwie dwóch składników. Masa będzie łatwo się wałkować, a pierogi nie powinny skleić się po ugotowaniu.

Składniki
3 szklanki mąki z górką
1 szklanka wrzątku

Zobacz także: Hanna i przyjaciele. W kuchni Lis Grażyna Wolszczak

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułJak nie przytyć w Święta? Kilka porad
Następny artykułStrajk we Francji. Dwa dni blokad kosztowały polskie firmy ponad 4 mln zł