A A+ A++

Z czasem stały się produktem bardziej luksusowym, cenionym za delikatny i wyborny smak. Małże poławiane są przed wszystkim u wybrzeży Francji, Irlandii i Szkocji, a także Stanów Zjednoczonych i Kanady. Zgodnie z przepisami odbywa się to między październikiem a majem, pod ścisłą kontrolą, co ma zapobiec wytrzebieniu naturalnej populacji przegrzebków. W niektórych krajach, zwłaszcza Norwegii, są one hodowane w specjalnych farmach morskich, dzięki czemu świeże małże stały się dostępne przez cały rok.

Zobacz również: Letnie śniadanie – 3 zdrowe przepisy

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułFuzja szpitali uniwersyteckich Biziela i Jurasza doprowadzi do likwidacji jednego z nich?
Następny artykułSoczewki Biofinity – wybór osób ceniących wygodę