10 tysięcy porcji karpia, kapusta z grochem, zupa grzybowa i pieczywo – kolejny raz wraz z Bartłomiejem Szczoczarzem, właścicielem gospodarstwa rybackiego Dolina Będkowska, organizujemy bezpłatny przedświąteczny poczęstunek dla mieszkańców Krakowa.
– Bardzo dziękuję panu Bartłomiejowi i jego żonie, że po raz kolejny dzielą się z krakowianami świątecznym posiłkiem. Dziękuję za ich ciepłe serca, to napawa nadzieją i pozwala jeszcze lepiej wejść w ten świąteczny czas – mówił podczas briefingu Andrzej Kulig, zastępca prezydenta Krakowa.
Smażony karp w chrupiącej skórce to jedno z ulubionych dań wigilijnych. Ryby pochodzą z ekologicznych stawów z Doliny Będkowskiej. W tym roku mieszkańcy będą mogli skosztować nie tylko karpia, ale też zupę grzybową i kapustę z grochem.
Tak, jak w poprzednich latach, poczęstunki rozpoczną się o godzinie 16.00, a odbywać się będą w sześciu lokalizacjach:
- poniedziałek, 4 grudnia – Mały Rynek
- środa, 6 grudnia – Rynek Podgórski
- piątek, 8 grudnia – rondo Mogilskie
- poniedziałek, 11 grudnia – parking przy pętli tramwajowej „Kurdwanów P+R”
- środa, 13 grudnia – plac Inwalidów
- piątek, 15 grudnia – Nowohuckie Centrum Kultury.
pokaż metkę
Osoba publikująca:
Karolina Wasyl
Podmiot publikujący:
Wydział Komunikacji Społecznej
Data publikacji:
2023-11-29
Data aktualizacji:
2023-11-29
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS