A A+ A++

Tłusty czwartek to dzień, gdy od wczesnego rana ludzie ustawiają się w kolejkach przed cukierniami. Pączki kupują wszyscy, taka tradycja. Nikt nie liczy kalorii, bo to ostatki i wszyscy świetnie się bawią.

Liczy się przepis

– Tradycyjna receptura polega na tym, że ciasto musi dobrze wyrosnąć. Pączki sklejone z nadzieniem też wyrastają. Żeby pączki były dobre, potrzeba co najmniej trzech godzin. To nie jest fast food. Nasi klienci czasami się denerwują, że na pączki w naszej pączkarni trzeba poczekać, ale tyle czasu potrzeba od sypania mąki do sypania drożdży, od wyrobienia ciasta do lukrowania – opowiada Agata Jabłońska z Dobrej Pączkarni w Toruniu.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułElden Ring z bardzo nietypową akcją promocyjną. Wydawca rozda ziemie i tytuły „Elden Lady” oraz „Elden Lord”
Następny artykułKapitan AK – Barbara Rewkiewicz-Sadowska